Joustava opinto-oikeus eli JOO-opinnot

Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnan tutkinto-opiskelijoilla on mahdollisuus hakea opiskelemaan muihin suomalaisiin yliopistoihin joustavaa opinto-oikeutta (JOO) käyttäen. Tällöin kyseeseen tulevat lähinnä yksittäiset opintojaksot tai valinnaiset aineet (sivuaineet) ja niitä vastaavat kokonaisuudet. JOO-opintoina ei ole mahdollista tehdä toiseen yliopistoon opinnäytteitä kuten pro gradu -tutkielmaa.

Opiskelija hakee JOO-oikeutta omasta tieteenalayksiköstään, jonka puollon perusteella asia siirtyy käsiteltäväksi kohdeyliopistoon. Myönnetty opinto-oikeus on voimassa kerrallaan enintään kaksi vuotta tai lyhyemmän ajan jos opinto-oikeus kotiyliopistossa päättyy sitä ennen (eli valmistut maisteriksi). Yksittäisten opintojaksojen opinto-oikeus on lyhyempi, noin vuoden mittainen.

Kun hakemuksesi on hyväksytty kohdeyliopistossa, noudata kohdeyliopiston antamia ohjeita esim. yliopistoon ja kursseille ilmoittautumisesta.

Ohjeet JOO-opintoihin hakeutumisesta löytyvät sekä valtakunnallisen JOOPAS-palvelun sivuilta että TaY:n JOO-sivuilta. Alla olevat ohjeet täydentävät mainittuja yleisiä ohjeita, joten hakijan tulee perehtyä molempiin.

Esimerkkinä hakeminen ja ilmoittautuminen JOO-opiskelijaksi Tampereen teknilliseen yliopistoon

Tampereen teknillinen yliopisto on ottanut käyttöön JOO-hakuajat. Hakuajat eivät koske TAUCHI-IHTE – ja matematiikkayhteistyön kursseja, mutta myös näille on haettava JOO-oikeutta hyvissä ajoin, noin 1 kk ennen kurssin alkamista.

TTY:n kursseille haettaessa ei tarvitse täyttää omaa hakulomaketta jokaista oppiainetta/tiedekuntaa varten kuten yleensä JOO-hauissa vaan kaikkia TTY:n oppiaineita ja kursseja voidaan hakea samalla lomakkeella. Poikkeuksena on TAUCHI-IHTE -yhteistyö – samalla hakulomakkeella voi hakea montaa IHTE-kurssia mutta ei muiden yksiköiden kursseja.

Noudata ohjeita joita TTY antaa myöntäessään opinto-oikeuden.  TTY ei postita ilmoittautumisohjeita JOO-opiskelijalle vaan sinun pitää käydä JOOPAS-palvelun kautta sähköisellä hakulomakkeellasi lukemassa ne. Muista ilmoittautua TTY:n POP-portaalin kautta kaikille kursseille jotka aiot suorittaa.

Muista myös ilmoittautua TTY:lle läsnäolevaksi opiskelijaksi syys- ja kevätlukukausille (kesällä samoihin aikoihin kuin TaY:oonkin) mikäli opinto-oikeutesi jatkuu yhdeltä lukukaudelta ja -vuodelta toiselle.

TTY:n opetusperiodien aikataulut löydät TTY:n sivulta. Katso myös TTY:n ohjeet JOO-opiskelijalle. Jos TTY:n päässä opinto-oikeudesta tai TTY:n käytänteistä tulee kysyttävää, ota yhteys TTY:n sivulla mainittuun kontaktiosoitteeseen.

Lisätietoa ja ohjeet JOO-hakemuksen tekoon täältä.