Haalarit

Haalareiden tilaus on ykkösten ensimmäisiä puuhia vuoden alussa. Mitä nopeammin haalarit saadaan, sitä parempi – Tampereen opiskelijatapahtumien kirjo tarjoaa lukuisia tilaisuuksia edustaa haalareissa!

Ensimmäinen askel on valita muutama haalarivastaava, jotka ottavat homman hoitaakseen. Mitään valintatilaisuutta ei ole, vaan aktiivisin opiskelija ottaa ohjat käteen ja panee hösseliksi (yleensä tuutorivastaavien kannustamana). Edellisvuoden haalarivastaavat auttavat uudet vastaavat alkuun sekä antavat lisäohjeita ja vinkkejä.

Pieni infopaketti haalareiden hankinnasta

Informaatiotutkimuksen ja mediatutkimuksen opiskelijoilla on vihreät haalarit, jotka voi hankkia parhaimman tarjouksen tekevältä firmalta. Yksi varteenotettava ehdokas haalareiden toimittajaksi on tamperelainen Image Wear OY, jota suosittelevat edellisvuoden haalarivastaavat Popmakasiini-nimisen toimittajan konkurssista viisastuneita.

Haalarit ovat lähtöhinnaltaan melkoisen kalliit. Siksi on tärkeätä etsiä sponsoroivia firmoja, joiden mainos tulee haalareihin ja rahat haalaritilille. Haalarimainoksia pitää ehdottomasti kysellä alan firmoilta ja järjestöiltä. Näitä ovat esim. Suomen kirjastoseura, Kumula ry, Tieto Enator… Myös Juvenes sponssaa haalareita, kun vain muistaa pyytää mainoksen.

Maksullisten mainosten lisäksi haalareihin tulee Yliopiston logo sekä UDK-teksti. Sponsoreiden hankinnassa voivat haalarivastaavien ohjeistamana avustaa kaikki halukkaat. Myös vanhemmilta opiskelijoilta kannattaa kysellä kiinnostusta haalareiden hankintaan. Haalareiden hankinnan aikatauluista, maksuista, sovituksista ja muista tiedoista kannattaa tiedottaa udk-listalla.