Viestintä

Sähköpostilista

UDK-lista (udk-lista@lists.tuni.fi) on UDK:n postituslista – yleensä kaikesta toiminnasta tiedotetaan ensimmäisenä täällä, joten kannattaa todella liittyä listalle. Liittyminen tapahtuu seuraavasti:
Lähetä sähköpostia osoitteeseen listserv@uta.fi. Jätä viestin otsikko, eli subject:-kenttä tyhjäksi sekä kirjoita viestin ensimmäiselle riville seuraava teksti:

SUBSCRIBE udk-lista Etunimi Sukunimi

Korvaa siis Etunimi omalla etunimelläsi (esim. Ulla) ja vastaavasti Sukunimi sukunimelläsi (esim. Udklainen). Listalta eroaminen tapahtuu samalla tavalla, mutta kirjoita viestiosaan ainoastaan:

SIGNOFF udk-lista

Listan ylläpitäjänä toimii UDK:n webmaster, esitä kysymykset listasta suoraan hänelle, älä siis listalle.

Jos haluat lähettää listalle viestin, se tapahtuu yksinkertaisesti vain kirjoittamalla viestin vastaanottajaksi udk-lista@lists.tuni.fi. Huomaathan että voidaksesi viestiä postituslistan kautta sinun täytyy ensin olla liittyneenä sille.

Kuormitus: Kiivaimpina kausina muutamia viestejä päivässä, rauhallisimpina (esimerkiksi kesäloma) hyvin vähäistä.

Fuksien sähköpostilista

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kannattaa liittyä fuksien sähköpostilistalle, sillä sitä kautta hoidamme alkuun pääsääntöisesti tiedottamisen fukseille liittyvistä tapahtumista ja asioista. Keräämme halukkaiden sähköpostiosoitteet orientoivien yhteydessä, voit myös laittaa (tuni)osoitteesi sähköpostilla UDK:n tuutorivastaavalle osoitteeseen jarkko.pakalen@tuni.fi tai eetu.riissanen@tuni.fi.
Kirjoittaessasi listalle viestin, laita vastaanottajaksi udk-fuksit@lists.tuni.fi.

Facebook

UDK:n Facebook-sivu on tiedotuskanava, jossa julkistetaan kaikille avoimet tapahtumat ja tiedotetaan lähinnä ns. virallisemmista asioista. Lisäksi sivuille jaetaan opiskelijoillemme olennaisia sisältöjä. Vierailijoiden on mahdollista julkaista sisältöä sivuille. Sivujen selaaminen ei vaadi kirjautumista eikä tykkäämistä, mutta molempia suositellaan vahvasti.

UDK:n Facebook-ryhmä on vaihtoehtoinen tiedotuskanava, josta löytää tietoa erityisesti ajankohtaisista tapahtumista ja jossa jäsenet voivat keskustella vapaammin. Facebook-ryhmän hyödyntäminen vaatii kirjautumisen Facebookiin ja liittymisen ryhmään.

Fuksien Facebook-ryhmä luodaan erityisesti uusien opiskelijoiden ensimmäisen syksyn tiedotukseen ja tutustumiseen. Pääviestintäkanava on kuitenkin fuksien sähköpostilista, jota kaikkien oletetaan seuraavan.

IRC

#UDK on UDK:n IRC-kanava ircnetissä. IRC (Internet Relay Chat) on reaaliaikainen keskustelufoorumi, joka on aikoinaan yltänyt suureen suosioon udklaisten keskuudessa. IRC:n ideana on tarjota välitön ja epävirallisluonteinen kanava yhteydenpitoon ja ajanvietteeksi. IRC:tä voit käyttää esimerkiksi yliopiston Kielo-palvelimelta. Katso UDK:n lyhyt irkkausopas.