Vuoden 2021 hallitus ja toimihenkilöt esittäytyvät

Hei rakkaat UDKlaisetUuden hallituksen ja toimihenkilöiden myötä on aika valottaa henkilöitä pestien takana. Esittelyä varten hallituksen jäseniltä ja toimihenkilöiltä udeltiin: 

 1. Tämänhetkisiä fiiliksiä 
 2. Odotuksia tulevalta kaudelta 
 3. Pelejä, elokuvia ja levyjä, joita ottaisi mukaan autiolle saarelle 


Valpuri Erkkilä
 

Puheenjohtaja

2. vuoden mediatutkimuksen opiskelija

 1. Hyvä fiilis! Minähän päädyin puheenjohtajaksi aivan yllättäen, se ei ollut alunperin tavoitteeni. Nopeasti kuitenkin huomasin, että tämähän on tosi kivaa hommaa, ja olen iloinen, että minut valittiin tähän pestiin. Korona tietysti vaikuttaa kaikkeen järjestötoiminnassa, mutta meillä on mahtava ja motivoitunut porukka, jonka kanssa on ilo toimia. 
 2. Täytyy sanoa, että odotan ihan kaikenlaisia kokemuksia! Kaikki hallitustoiminnassa ja puheenjohtajan pestissä on minulle uutta, joten ei varmasti tule tylsää hetkeä. On mukavaa tutustua paremmin tämän vuoden hallituslaisiin ja toimareihin ja päästä ideoimaan yhdessä kivoja juttuja jäsenille. Esimerkiksi nettisivujen uudistamisprojektista olen todella innoissani. Olen iloinen myös siitä, että pääsen kehittämään itseäni ihmisenä ja opettelemaan ihan uusia taitoja. 
 3. The Sims 4, koska sen parissa aika rientää ja aina voi keksiä itselleen uusia haasteita. Studio Ghiblin Liikkuva linna, koska en ikinä kyllästy siihen eikä sitä katsoessa voi olla huonolla tuulella. Antti Tuiskun Ensimmäinen, levy joka teki syvän vaikutuksen. Siis silloin 17 vuotta sitten, mutta onhan ne hyviä biisejä edelleen. 


Lassi Lemmetyinen 

Varapuheenjohtaja, tuutorivastaava ja tapahtumavastaava 

1. vuoden mediatutkimuksen opiskelija 

 1. Vaikka hallitustyötä on takana vasta pari kuukautta, niin hallitustyö on ollut ihan huippua! On ollut mahtavaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja suunnittelemaan tapahtumia ja toimintaa. Pandemiatilanne tietenkin harmittaa ja näkyy myös hallitustyössä, mutta siitä huolimatta fiilis on innostunut ja kiitollinen! :) 
 2. Kaikista eniten odotan tulevan syksyn tuutorointia! Meillä on kasassa ihan huippu tuutoriporukka, enkä malta odottaa päästä tutustua uusiin opiskelijoihin! Myös etätapahtumien järjestäminen ja kehittäminen on lähtenyt meillä hyvin käyntiin ja odotan etenkin paria isompaa etätapahtumaa. 
 3. Ehdottomasti Mamma Mia! – elokuvien soundtrackit! Niitä kuunnellessa (ja surkeasti mukana laulaessa) tulee aina hyvälle tuulelle, vaikka yrittääkin samalla epätoivoisesti tuhota kookospähkinää kaatosateessa. Tästä johtuen Mamma Mia -karaokeilloista tuleekin pakollinen juhlapyhä omalla autiolla saarellani. 


Taneli Laaksonen
 

Sihteeri, tapahtumavastaava ja liikuntavastaava

4. vuoden informaatiotutkimuksen opiskelija

 1. Hieman kiirettähän tässä on pitänyt, mutta erittäin hyvät ja palkitsevat fiilikset hallitushommista on jäänyt. Suosittelen hakemaan ensi vuonna, jos on vähänkin kiinnostusta! 
 2. Tarkoitus on jatkaa edellisten hallitusten tekemää hyvää työtä ja pitää esimerkiksi tapahtumatoimintaa yllä ja järjestää mielekkäitä liikuntatapahtumia ja muita tapahtumia näin korona-aikanakin mahdollisuuksien mukaan. Muuten odotan saavani hyviä ja mukavia kokemuksia hallitustehtävien sekä tietysti ihmisten kanssa, joita sitten muistella myöhemmin lämmöllä. 
 3. Viime aikoina on uponnut liiankin paljon pelitunteja Fallout New Vegasiin, mutta hyväähän ei kannata vaihtaa, joten pidättäydytään siinä. Lähes rajaton määrä läpipeluuvaihtoehtoja takaavat viihtymisen pitkäkestoisenkin haaksirikon ajaksi. 


Niki Rajalampi
 

Talous- ja myyntivastaava, Asiasanan toimitus

2. vuoden informaatiotutkimuksen opiskelija

 1. Ei kait tässä, ollu kiireistä tilinpäätöksen kanssa. Vähän väsyttää, mutta rutiinilla mennään! Kyllä  tästä tykkään, enkä antais muiden tehäkkään mun hommaa! 
 2. Hallitusvuodelta odotan oikeastaan eniten sitä, että päästään jopa syksyllä käyttämään rahaa, mitä viimevuonna ei oikein päästy tekemään. Odotan itseltäni paljon ja haluan tehdä kirjanpitoa pitkin vuotta ja osoittaa muutenkin, että olen oikea tyyppi tähän hommaan. Haluan pitää taloudestamme huolen ja täten olla myös luottamuksen arvoinen. 
 3. Pelinä Rimworld, kuitenkin tykkään rakennella omaa avaruushuumekuningassettlementiä, samalla kun otan vangeilta irti keuhkot ja munuaiset myytäviksi! Hauska peli kaiken kaikkiaan. Leffana lähtis mukaan Interstellar, koska se nyt sattuu olemaan lempparileffa ja albumina lähtis mukaan joko Dream Theaterin Metropolis pt2. Scenes from a Memory tai Iron Maidenin Matter of Life and Death. *Heittää kolikkoa* Maideni se ois. 


Oona Sievänen 

Tapahtuma-, tuutori- ja yhteistyövastaava

3. vuoden informaatiotutkimuksen opiskelija

 1. Etäily on vähän uuvuttavaa, mutta muuten kyllä tykkään ja tuntuu, että meillä on tosi hyvä porukka kasassa! 
 2.  toivon, että me voitaisiin tehdä paljon uudenlaisia tapahtumia, muutenkin siis kuin etäilyn merkeissä. Odotan myös innolla nettisivu-uudistusta sekä totta kai jännitän, että millaisena fuksisyksy tulee toteutumaan. 
 3. Todella vaikea valinta. Musiikkia ehdottomasti, joten joudun ehkä valitsemaan musiikkilevyn. Musikaalielokuva olisi ollut hyvä vaihtoehto, mutta ottaisin silti mieluummin musiikkilevyn, joka sisältäisi laajan valikoiman lempimusiikkiani + tietty laitteen, jolla voin kuunnella sitä. (Jos saan pelkän levyn käteen niin valitsen lautapelin :D ) 


Ronja Nikula 

Viestintä-, yritys- ja kopovastaava

1. vuoden mediatutkimuksen opiskelija 

 1. Mulla on tosi hyvät fiilikset hallitushommista ja on mukavaa kun voi laittaa ihan oman fiiliksen mukaan energiaa näihin juttuihin. Joka päivä ei tarvitse tehdä jotain, jos ei halua/ehdi/jaksa, mutta aina keksii kyllä jotain hommaa jos on sillä tuulella :) 
 2. Odotan innolla UDK:n Instagramin ja nettisivujen kehittämistä. Haluaisin tehdä niistä yhtenäiset ja visuaalisesti hienot. Toivon myös, että saadaan pidettyä kivoja tapahtumia, mistä voisi kerryttää materiaalia kuva-arkistoon. Odotan myös syksyä, kun pääsen pitämään opintopiiriä mediatutkimuksen fukseille! 
 3. Pelivalinta vähän riippuu siitä onko saarella yksin vai jonkun kanssa. Jos olen yksin, ottaisin Mario Kartin, koska sitä on kiva pelata myös yksin. Jos olisi seuraa, ottaisin pöytälätkän. Elokuvaksi ottaisin Komisario Palmun erehdys, koska se muistuttaisi perheestä ja kodista. Ottaisin Bob Marley Legend (Deluxe edition) -levyn mukaan, koska siinä on hyvät vibat, eikä sitä kuunnellessa voi olla huonolla tuulella. 


Thomas Mikkonen 

Tiedotusvastaava ja webmaster

5. vuoden tietojenkäsittelytieteiden opiskelija

 1. Hyvät fiilikset ja uskon että tullaan porukalla saamaan kaikkee kivaa lopulta aikaan. 
 2. Odotan innolla että saadaan päivitettyy noi nettisivut kerran se on sellanen isoin projekti mikä webmasteriuteen liittyy. 
 3. Pelinä Ratchet & Clank 2, koska sitä on pelannu junnuna jo niin monesti läpi niin kai sitä autiolla saarellakin voisi hakata. Elokuvana olisi tietysti Robbinson Crusoe(1954) koska päähenkilön tilanne vaikuttaa samaistuttavalta, enkä ole nähnyt kyseistä elokuvaa aiemmin. Musiikkilevynä varmaan joku mukava SOADin albumi koska miksikäs ei. 


Eija Vainio 

Kopo, kulttuurivastaava ja Asiasanan päätoimittaja 

1. vuoden informaatiotutkimuksen opiskelija 

 1. Udklaisuus on hyvää pöhinää, suunnittelemme koko ajan miten voisimme parhaiten toimia jäsenten hyväksi 
 2. Koulutuspoliittisena vastaavana haluaisin olla helposti lähestyttävissä, koska opiskelu saattaa olla melko haastavaa yliopistossa 
 3. Jalkapallo, jos olisin yksin saarella siitä rakentaisin Tom Hanksin tapaan Perjantain 


Vili Roponen 

Sopo-vastaava, ympäristövastaava, Asiasanan postitusvastaava 

1. vuoden informaatiotutkimuksen maisteriopiskelija

 1. Tähänastiset tunnelmat hallitustyöstä ovat olleet hyviä. Oma työskentely on lähtenyt maltillisesti liikkeelle, mutta eiköhän se viimeistään kesällä tai ensi syksynä lisäänny. 
 2. Odotan hallitusvuodeltani UDK:n tunnettavuuden parantumista ja sen kehittymistä entistä vakavammin otettavaksi ainejärjestöksi. Odotan myös mahdollisten ystävyyssuhteiden kehittymistä. 
 3. Tämä on kyllä paha kysymys. Peliin en ota kantaa, mutta elokuvista mukaan voisi lähteä vaikkapa Diktaattori vuodelta 1940 tai Punaisen lokakuun metsästys vuodelta 1990. Musiikkilevyistä mukaan lähtisi Genesisin albumi Invisible Touch vuodelta 1986 tai Duran Duranin albumi Rio vuodelta 1982. 


Suvi Ahola
 

Yhdenvertaisuus- ja kansainvälisyysvastaava sekä Asiasanan toimitus 

1. vuoden mediatutkimuksen opiskelija 

 1. Tosi hyvät fiilikset! Kaikki on uutta ja välillä en tiiä mistään mitään, mut koko ajan oppii uusia juttuja! En onneksi stressaa juuri ikinä mistään erityisen vakavasti, joten hallitushommat ei vie yöunia. Aina tietää saavansa myös apua mihin vaan viime vuoden hallituslaisilta tai tän vuoden hallituskaimoilta, eli yksin ei jää missään kohtaa. On kiva olla mukana viemässä UDK:n toimintaa eteenpäin, ja tukemassa järjestöä ja sen mitä mahtavampaa jäsenistöä! 
 2. Tänä vuonna pandemian keskellä haluaisin keskittyä jäsenistön (ja muutenkin opiskelijoiden) hyvinvointiin, mielenterveyteen ja motivaatioon. UDK:n kautta tähän voidaan panostaa järjestämällä mahdollisimman paljon erilaista toimintaa, jossa pääsee juttelemaan muiden kanssa, jakamaan kuulumisia ja ihan vaan sosiaalistumaan! Oli se sitten etänä zoomissa tai livenä paikan päällä on se parempi kun ei mitään. Toivon myös kovasti, että syksyllä uusille fukseille pystyttäisiin pitämään mahdollisimman normaali fuksisyksy, ja he pääsisivät tutustumaan UDK:hon ja saamaan uusia kavereita yliopistosta! 
 3. Vaikee valinta! Mietin ensin lempielokuvaa Black Swania, jota voisin analysoida uudestaan ja uudestaan, mutta lopullinen vastaus on kuitenkin shakki. Voisin opetella erilaisia tekniikoita tylsyyteen asti, ja se myös kestäisi hyvin erilaisia sääolosuhteita. Sitten pelastettaessa olisin Queen’s Gambitin tasolla ja musta tulis rikas ammattilaispelaaja! 


Pauliina Baltzar 

Alumnivastaava ja yritystoimari 

1. vuoden jatko-opiskelija vuorovaikutteisen teknologian tohtoriohjelmassa 

 1. Hyvät fiilikset! Vuosi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin ja ensimmäinen alumnitapahtumakin saatiin pidettyä. Toivottavasti loppuvuonna voitaisiin järjestää tapahtumia taas livenäkin! 
 2. Odotan, että alumnitoiminta harppaa tänä vuonna lapsenkengistään edes varhaisteinin kenkiin. Odotan hyvää ja antoisaa yritysyhteistyötä ja kivoja excuja, etänä tai ehkä jopa livenä.   
 3. Riippuu paljon siitä olenko autiolla saarella yksin. Jos siellä on joku kaverina, valitsisin mukaan lautapelin Hogwarts Battle, ja jos olisin yksin valitsisin varmaan Crash Bandicoot 4 It’s About Time, siinä ainakin riittää hakattavaa (ohjain tosin saattaisi päätyä nopeasti mereen). Elokuvan sijaan nappaisin matkaan kirjan, varmaankin If I Stay, koska sitä voi lukea useita kertoja helpommin kyllästymättä kuin elokuviin. Musiikkilevynä ottaisin matkaan jonkun mahdollisimman pitkän rock-kokoelmalevyn, en ainakaan ehtisi kyllästyä yhteen bändiin kokonaan vaan ainoastaan yksittäisiin kappaleisiin. 


Jarkko Pakalén 

Asiasanan digitointivastaava, yritystoimari

4. vuoden informaatiotutkimuksen opiskelija

 1. Tällä hetkellä toimarihommista on melko positiiviset fiilikset. Asiasanan kanssa jatkan käytännössä siitä mihin viime vuonna jäin +vähän ekstraa. Yritystoimarius hakee vielä muotoaan koronan keskellä. 
 2. Uskon vakaasti, että tästä tulee hyvä toimarivuosi. Henkilökohtaisena prioriteettina on saattaa Asiasanan vanhojen numeroiden digitointitilanne mahdollisimman pitkälle. Tämä tehtävä sisältää digitoinnin lisäksi myös muita tiedonhallinnallisia toimenpiteitä, jotka tulevat helpottamaan lehden digitoinnin jatkamista tulevina vuosina. Asiasana täyttää kahden vuoden päästä 50 vuotta ja on korkea aika kiinnittää huomiota myös sen alkuaikojen numeroihin. 
 3. Ensimmäisenä mieleeni tulee luonnollisesti Star Wars elokuvaboksi, joka sisältäisi tässä tapauksessa myös spinoff-sarjat ja -elokuvat. Näin vannoutuneena sarjan ystävänä näiden kanssa saisi varmasti ajan kulumaan.

  Musiikin puolelta levyjä en kovin paljon omistakaan, mutta jos jonkinlaisen kokoelman valitsisin, niin tulisi sen varmasti sisältää Portion Boysia, Pasia ja Anssia, Oku Luukkaista ja tietysti Faijaa. Jonkinlainen best of combo näitä toimisi aika mainiosti auringonlaskun aikaan aution saaren hiekkarannalla. 

  Jos taas päätyisin johonkin peliin, niin menisin varmaankin digitaalisella tuotoksella. Paljon olisi hyviä vaihtoehtoja, mutta Paradoxin julkaisemat pelit ovat aina olleet itsellä sydäntä lähellä. CK, EU, HoI tai jokin muu tuotos olisi mainio ajantappaja. 

  Päädyn kuitenkin lopullisessa päätöksessäni ottamaan mukaan Pokemon GO:n sillä eihän sitä tiedä mitä monneja autiolta saarelta löytyisikään. Hyvällä tuurilla siellä olisi pari stoppiakin, jolloin saari ei tuntuisi enää ollenkaan niin autiolta. Lopuksi voisin soittaa saareen kyllästyttyäni kyydin kotiin, sillä puhelinhan minulla olisi kuitenkin pakosta mukana, jos mobiilipeliä saarella aikoisin pelata. 

  P.S. Muut pogo-ihmiset: lisätkää ihmeessä kaveriksi! 6302 3056 6133 


Maarit Säkkinen 

Asiasanan toimitus

3. vuoden informaatiotutkimuksen opiskelija

 1. Hyvät fiilikset! Saatiin juuri vuoden ensimmäinen Asiasana kansien väliin ja pääsin sitä tehdessä kokeilemaan vähän uusiakin aluevaltauksia, mikä vähän jännitti. 
 2. Odotan että saan laatia entistä monipuolisempaa sisältöä Asiasanaan ja että pääsen tutustumaan muihin hatolaisiin, joista osa on entuudestaan vielä mulle tuntemattomampia. Toivon myös, että jäsenistö lähtisi innokkaammin tilaamaan järjestölehteämme, jotta sen toimintaa voitaisiin mahdollisesti kehittää. 
 3. Peleistä The Sims 2, sillä sen kanssa ei tulisi tylsää.  Elokuvista vaikka Guardians of the Galaxy sen huikean soundtrackin vuoksi ja, koska se pitää huolen myös musiikkipuolesta, en ottaisi musiikkilevyä mukaan lainkaan. 


Ida Nieminen 

Asiasanan toimitus ja viestintätoimari

2. vuoden mediatutkimuksen opiskelija

 1. Ihan mainiot! 
 1. Odotan ihan yleisesti viestinnän kehittämistä ja Asiasanan toiminnan edistämistä. Kiva olla mukana tekemässä esimerkiksi Asiasanan fuksinumeroa, luin sitä itse ihan innoissani ennen oman fuksisyksyni alkua. 
 1. Peliksi Sims 4, koska se on parasta harhautusta, ja levyksi Antti Aution Minä tuon mukanani sateet, jonka soidessa voisin katsoa kaihoisasti horisonttiin. Melankolisen musiikin vastapainoksi ottaisin jonkun Risto Räppääjä -elokuvan. 


Laura Haapakangas 

Asiasanan toimitus ja tapahtumatoimari

4. vuoden informaatiotutkimuksen opiskelija

 1. Odottavat ja innostuneet, vaikka kaiken maailman rajoitukset heittelevät vähän kapuloita varsinkin live-tapahtumatoiminnan rattaisiin. 
 2. Odotan erityisesti sitä, millaisia erilaisia etätapahtumia pystytäänkään tapahtumatiimin kanssa keksimään ja miten ne otetaan vastaan (ja pliis käykää Padletissa kertomassa millaisia tapahtumia haluaisitte tai mikä oli kivaa!). Ainakin etäsitseistä ja -vapusta tulee varmasti mielenkiintoisia ja takuulla ennennäkemättömiä. Asiasana kehittyy ja muuttuu vuosi vuodelta aina tekijöidensä näköiseksi ja sitä olen omalta osaltani edistämässä nyt kolmatta vuotta. 
 3. Peleistä mukaan lähtisi wanha The Lord of the Rings Online (jos oletetaan, että saarella on nettiyhteys), ihan vain jotta pääsisin välillä Keski-Maahan pakoon autiosaaritodellisuutta. Elokuvista Cast Away – Tuuliajolla auttaisi virittäytymään tunnelmaan ja tarjoaisi vertaistukea sekä Wilsonin seuraksi. Leirinuotiolla tunnelmoidessa soundtrackina taustalla soisi ruotsalaisen folk-duon First Aid Kitin The Lion’s Roar -levy. 


Jere Salomaa 

Liikunta- ja viestintätoimari

3. vuoden mediatutkimuksen opiskelija

 1. Ihan ok, toki meneillään oleva pandemia pistää vähän kapuloita rattaisiin tapahtumien osalta, mutta tehdään, mitä voidaan. 
 2. Ei mitään erityisiä odotuksia. Toivottavasti päästään suht pian takaisin normaalioloihin, niin moni osa-alue helpottuisi järjestötoiminnassakin. 
 3. Varmaan säbämaila ja pallo. Leffoista vaikkapa Nightcrawler, jos tarvii jonkun huumorihuiskauksen niin sit mieluummin leffan sijaan Seinfeldin koko sarja. Levyistä en tiiä, meikällä on niin tuuliviiri musiikkimaku. Draken Scorpion vaikkapa. Tai Maustetyttöjen Kaikki Tiet Vievät Peltolaan. 


Vivian Kosunen 

Viestintä- ja tapahtumatoimari 

1. vuoden mediatutkimuksen opiskelija 

 1. Hyvät fiilikset! über jees vibat! go team go udkjättesnyggt! 
 2. Uusiin ihmisiin tutustumista ja sitä, että pääsee vaikuttamaan oman ainejärjestön toimintaan ja tuottamaan ikimuistoisia tapahtumia kanssaopiskelijoille! 
 3. Apuuva! mukaan lähtis ehkä uuno, se on ikuinen lempparipeli. Kauheen vaikeeta valita yks elokuva! Saako valita kaikki disney-elokuvat? tai harry potterit? tai jim carrey leffat? Jsit lähtis mukaan vielä varmaan äitiltä saatu elvis now -vinyylilevy, siitä tulee aina niin hyvä fiilis. Voi kuvitella elävänsä romanttisessa elokuvassa. 


Siinamari ”Sinnu” Palo 

Tapahtuma- ja viestintätoimari

3. vuoden informaatiotutkimuksen opiskelija

 1. Tosi hyvät fiilikset! Oon tykännyt toimarin hommista ja päässyt alusta asti aktiivisesti osallistumaan niin tapahtuma- kuin viestintätiiminkin toimintaan. Toimarina pääsee tekemään oman kiinnostuksen mukaan tosi monipuolisesti juttuja ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Viestintätoimarina olen päässyt esimerkiksi suunnittelemaan sisältöä UDK:n sosiaaliseen mediaan. Tapahtumatoimarina olen saanut olla mukana ideoimassa ja toteuttamassa erilaisia tapahtumia. 
 2. Odotan, että saan olla mukana kehittämässä UDK:n viestintää entistä enemmän jäsenistöämme palvelevaksi osallistumalla muun muassa viestintäsuunnitelman laatimiseen sekä sosiaalisen median sisällöntuotantoon. Tapahtumatoimarina haluan toteuttaa yhdessä toisten tapahtumatiimiläisten kanssa sellaisia tapahtumia, jotka parhaiten tukevat UDKlaisten opiskelua ja hyvinvointia. Lisäksi odotan oppivani uutta ainejärjestötoiminnasta sekä pääseväni tutustumaan niin UDK:n kuin muidenkin ainejärjestöjen jäseniin. 
 3. Peleistä autiolle saarelle mukaan ottaisin biljardin. Elokuvista vaikka TENƎ vois olla sellainen, josta löytyy aina jotain uutta jokaisella katselukerralla. Musiikkilevyistä Ellinooran esikoisalbumi Villi lapsi lähtisi mukaan. 


Aleksi Länkinen 

Viestintätoimari 

1. vuoden informaatiotutkimuksen opiskelija 

 1. Hyvät ja jokseenkin odottavaiset fiilikset! Järjestötoiminta on mulle vähän uusi aluevaltaus, mutta tähän mennessä oon tykänny toimarihommista. Oon päässy esimerkiksi koostamaan tämän blogipostauksen. 
 2. Odotan toimarikaudelta monipuolisia hommia ja uusiin ihmisiin tutustumista. Olisi kiva oppia somen käyttöä järjestön viestinnässä ja päästä tuottamaan erilaista sisältöä UDK:n kanaviin. 
 3. Ottaisin varmaan mukaan jonkun haastavan pelin, jota en oo koskaan kokeillu. Ehkä Dark SoulsElokuvista nappaisin mukaan jonkun Nolanin ohjaaman ja Zimmerin säveltämän niin saisi samalla saarelle eeppistä jytämusiikkia. Sanotaan vaikka Interstellar. Jos pelastuisin saarelta, niin en haluaisi kuluttaa puhki mitään lempimusiikkia, joten ehkä ottaisin haasteen vastaan ja opettelisin tykkäämään kantrista  
en_USEnglish