Digitaalista Asiasanaa jo vuodesta 1974?

Moikka udklaiset!

Tässä sitä taas ollaan. Pimeys ja kylmyys hiipii yllemme loppusyksyn ja lopulta talven muodossa, samalla kun tapahtumatoimintakin on edelleen, jos ei aivan yhtä jäissä ja kohmeessa kuin allekirjoittanut, niin ainakin rankalla kädellä rajoitettua. Kun opintojen dedikset jyräävät päälle kuin kapitalistisen pelottavat paineet niistä jokavuotisista joululahjojen hankinnoista (joulu on muuten kuukauden päästä, jos et vielä osannut sitä jännittää) ja kun kaikki toivo tuntuu jo jokavuotisen loppusyksyn tavoin menetetyltä.

Ei kuitenkaan hätää! Pelastaja on täällä, kuten on ollut kohta jo kunnioitettavien 50 vuoden ajan. Nimittäin rakas ja aina niin täsmällinen ainejärjestölehtemme Asiasana! Asiasanahan ei nimittäin ole koskaan myöhässä, vaan saapuu täsmälleen silloin kun toimitustiimi parhaaksi katsoo (huom. kehitysehdotukset voi kohdistaa suoraan Asiasanan päätoimittajalle).

Nyt onkin parhaaksi katsottu tuoda teille kaikille yllätysilostuttaja arjen harmaisiin puurtamisen hetkiin vuosien ja aina vuosikymmenten takaa. Nimittäin jo vuoden kehityksen alla ollut Asiasanan digitointiprosessi on nyt saatu kunnolla rullaamaan ja ensimmäiset pölyisten arkistojen kätköistä (lue: aj-tilan kaapeista) nostetut ja erikseen suurella harkinnalla ja vaivalla valikoidut numerot (lue: melko lailla julkaisujärjestyksessä) on saatu digitoiduiksi. Suurena ilonani onkin nyt päästä jakamaan teille UDK:n kanssajäsenille Asiasanan ihka ensimmäinen numero aina niinkin kaukaa menneisyydestä, kuin vuodelta 1974!

Siis katsokaa, lukekaa ja ihastukaa, sillä tämän autenttisempana ja käsinkosketeltavampana (pun inteded) ei ainejärjestömme historiaa tulla todennäköisesti enää ikinä kokemaan, muutoin kuin silloin kun sitä luonnollisesti itse tehdään (siis lähes päivittäin). Julkaisua varten on verkkosivujen rajallisten resurssien vuoksi lehden resoluutiota jouduttu hieman pienentämään alkuperäisestä digitoidusta versiosta ja samalla se on myös jaettu kahteen osaan.

Asiasana 1974 – 1 sivut 1-11

Asiasana 1974 – 1 sivut 12-22

Lehtiä on tähän mennessä julkaistu niin valtavasti, että kaikkia digitoituja numeroita ei varmaankaan tulla resurssien ja aikataulullisten syiden takia julkaisemaan verkkosivuilla, mutta talven aikana niitä on kuitenkin tarkoitus julkaista muutama kappale teitä ilahduttamaan. Kannattaa siis tässäkin tapauksessa seurata ilmoittelua ja UDK:n verkkosivuja aktiivisesti!

Tsemppiä loppulukukauden opintopuristukseen toivottaen,

Jarkko, Asiasanan digitointivastaava

Leave a Comment

en_USEnglish