UDK goes HEXCU2019 <3

Ajatus UDK:n ekskursiosta eli opintomatkasta syntyi jo viime vuoden puolella. Halusimme tehdä ekskursion kerrankin isomman kaavan kautta ja budjettiakin tapahtumaan varasimme reilusti.  Emme kuitenkaan osanneet edes kuvitella minkälaisiin mittakaavoihin ekskursiomme lopulta paisuisi.

Alunperin suunnittelimme udklaisille melko yksinkertaista yhden päivän ekskursiota Helsinkiin, vierailuja muutamissa kohteissa ja paluuta takaisin Tampereelle. Mutta kuinkas sitten kävikään – päädyimme kolmen ainejärjestön ja yli 60 opiskelijan voimin mahtavalle ekskursiolle Helsinkiin, risteilylle ja meistä urheimmat myös Tallinnaan asti. Tämä UDK:n, Teeman ja Indexin yhteinen spektaakkeli kulki nimellä HEXCU2019.

Koska UDK:n ekskursioperinne ei ole kovin vahva tai säännöllinen, halusimme tehdä vuoden 2019 HEXCU2019-ekskursiosta unohtumattoman. Tästä lähti ajatus sponsoreiden hankkimisesta ja osallistujille jaettavista goodie bageista. Lähestyimme ensimmäisten suunnitteluviikkojen aikana noin kymmentä sponsoria, mutta emme tietenkään lopettaneet siihen – yli 120 sponsoripyyntöä myöhemmin kasassa oli 13 innokasta yhteistyökumppania ja täydet goodie bagit osallistujille jaettaviksi!

HEXCU2019 alkoi Tampere-talon pihasta opiskelijoille epäinhimilliseen aikaan klo 7.00. Kirkkaansininen bussimme kuljetti osallistujat ensimmäiseen vierailukohteeseemme Eduskunnan kirjastoon, jossa saimme kuulla aamukahvien lomassa yleisen esittelyn kirjaston toiminnasta UDK:n alumnilta, Eduskunnan kirjaston johtaja Antti Virrankoskelta.

Seuraavaksi tutkija Joni Krekola kertoi hexcuilijoille vaalikauden vaihtumisesta ja sen aiheuttamista muutoksista Eduskunnassa. Vierailun päätteeksi tutustuimme Eduskunnan kirjaston tiloihin, palveluihin ja kokoelmiin, sekä nostalgiseen vaalimainosnäyttelyyn.

Lounastauon jälkeen siirryimme seuraavaan vierailukohteeseemme, uuteen Oodi-kirjastoon. Ohjatuilla kierroksilla tutustuimme Oodin tiloihin ja palveluihin (ja näimme Mikko Kuustosen). Oli erityisen hienoa nähdä, mitä kirjaston kulissien takana tapahtuu ja miten robotiikkaa käytetään palvelun parantamiseksi nyt ja tulevaisuudessa.

Oodi-vierailun jälkeen suuntasimme Helsingin Tuomiokirkon portaille yhteiskuvaa varten. Aurinko paistoi, tunnelma oli kesäinen ja seuranamme oli paljon turisteja sekä varsin aggressiivisia lokkeja.

Kolmas vierailukohteemme oli Kansallisarkisto. Tutkija Pertti Hakola kertoi hexcuilijoille Kansallisarkiston toiminnasta ja tehtävistä, jonka jälkeen teimme lyhyen kierroksen Kansallisarkiston tiloihin. Arkiston tutkijasali oli uskomattoman upea!

Virallisen osuuden jälkeen oli aika vaihtaa vapaalle ja suunnata kohti Silja Europaa. Söimme, joimme ja pidimme hauskaa yön pikkutunneille saakka. Aamupalallakin meno oli vielä railakas.  Reippaimmat selvisivät Tallinnaan saakka, ja vähemmän reippaat pysyivät peiton alla. Kotimatkallakin meno oli hilpeä – olihan meillä nyt ihan mahtava reissu!

Ekskursion suunnitteleminen ja toteuttaminen oli samanaikaisesti ihanaa ja tuskaisaa. Reissu olisi voitu toteuttaa huomattavasti pienemmällä skaalalla, vähemmällä vaivalla ja matalemmilla stressitasoilla, mutta päätimme jo suunnittelun alussa, että kun mennään, niin mennään sitten kunnolla. Haasteita, hermojen kiristelyä, jännitystä ja huikeita onnistumisia – niistä on ekskursion järjestäminen tehty! Kaiken kaikkiaan kokemus oli mahtava ja ekskursiomme menestys, tästä kiitos kaikille osallistujille ja yhteistyökumppaneille! We did it!!

Elämä ekskursion jälkeen on kovin tyhjää ja pimeää. Mitäs me seuraavaksi keksittäis? Onneksi vappu alkaa aivan juuri.

Ekskursiomestarit kiittävät!

 

#udklove

#hexcu2019

#nevöfoget

Leave a Comment

en_USEnglish