Asiasanan tiedote

Asiasanassa puhaltavat uudet tuulet. Tai ehkä pitäisi sanoa, että Asiasanassa virtaavat uudet energiat. Nimittäin sähköiset. Kenties luetkin tätä kirjoitusta paraikaa UDKn kotisivuilta. Ehkäpä katsot tätä Instagramissa. Se herättänee erilaisia tuntemuksia. Hämmennystä. Innostusta. Pettymystä. Kenties jopa riemua tai raivoa. Toivottavasti kaikkien tunteiden takaa löytyy kuitenkin aito kiinnostus. Kiinnostustasi nimittäin kaivataan. Asiasana on ottanut suuren harppauksen kohti laajempaa ja monipuolisempaa sisällöntuottamista, ja kaipaamme kaikkien UDKlaisten ajatuksia ja mielipiteitä uudesta suunnasta.

Varmaa on, että jatkossa arjen tylsien hetkien pelastusta ei tarvitse odottaa viikkotolkulla postiluukun äärellä. Sen sijaan Asiasanan piristävät jutut löytävät tiensä laitteillesi jopa viikoittain. Luvassa on muun muassa videomuotoisia reportaaseja ja UDKn ikioma podcast! Eikä tietenkään unohdeta perinteisempiä lehtimuotoisia julkaisuja, jotka jokainen voi löytää jatkossa ilmaiseksi sähköisenä UDKn verkkosivuilta. Vaikka säännöllinen fyysisen lehden julkaiseminen lopetetaankin, halutaan fyysisiä numeroita vielä toteuttaa tavalla tai toisella. Yksi vaihtoehto voisi olla erikoisnumerot, joita voisi ostaa irtokappaleina.

Tehtävät muutokset johtuvat Asiasanan viime vuosien vaikeuksista kasvattaa tilaajamääräänsä ja fyysisen lehden toimittamisen aiheuttamista suurista kustannuksista. Samalla digitalisuuden on nähty avaavan aivan uusia mahdollisuuksia Asiasanan toimittamisen tavoille, mistä toimituksen väki on ollut hyvin innoissaan.

Alkanut vuosi on Asiasanalle muutenkin merkittävä. Rakas lehtemme täyttää peräti 50 vuotta! Puoli vuosisataa vapaaehtoisvoimin katkeamattomasti julkaistua lehteä on komea suoritus. Ihmisen kohdalla moinen ikä voisi alkaa näkyä kangistumisena. Asiasana sen sijaan vain notkistuu!

 

Asiasanan toimitus

fiSuomi