Koulutuspolitiikka

Kopot ovat opiskelijoita varten myös kaikissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa. Sakkaako Sisu? Kuinkas sitä harjoittelutukea haettiinkaan? Viipyykö kurssin arvosana? Oliko kurssi hämmentävän hyvin järjestetty – tai päinvastoin? Ota yhteyttä kopoon! Niin pientä tai suurta opintoihin liittyvää kysymystä ei olekaan, etteikö sitä voisi kopon kanssa pohtia. Kopoilta saat myös tarvittavat yhteystiedot, mikäli jokin yliopiston tarjoamista ohjaustahoista olisi sinulle sopiva osoite.

UDKn koulutuspoliittiset vastaavat eli kopot työskentelevät yhteistyössä opiskelijoiden ja tutkinto-ohjelmien kanssa pyrkien varmistamaan opiskelijanäkökulman esiintuomisen opetusta suunniteltaessa ja toteutettaessa. Kopot toimivat opiskelijoiden äänenä yhdessä vuosittain valittavien opiskelijajäsenten kanssa informaatiotutkimuksen, mediatutkimuksen ja pelitutkimuksen tutkinto-ohjelmien suunnitteluryhmissä. Lisäksi kopoilla on mahdollisuus edustaa UDKta ITC-tiedekunnan koulutuksen ohjausryhmässä, sekä informaatiotutkimuksen ja mediatutkimuksen osalta myös viestinnän monitieteisen tutkinto-ohjelman suunnitteluryhmässä. Kopot vievät opiskelijoilta saamaansa tietoa päätöksenteon tueksi suunnitteluryhmiin, sekä tiedottavat jäsenistöä suunnitteluryhmissä viestityistä asioista. Kopot voivat osallistua TREY:n järjestämiin kuukausittaisiin kopotapaamisiin. 

Kopon pestiin  kuuluu lähtökohtaisesti myös vuosittaisesta uusille opiskelijoille suunnatusta opintopiiristä vastaaminen. Kopot keräävät opiskelijoilta tietoa suunnitteluryhmätyöskentelyn tueksi esim. kopokyselyin tai kopokahveilla. Kopot keräävät opiskelijoilta säännöllisin väliajoin myös kurssipalautetta ja välittävät palautteen kurssien vastuuopettajille. 

Kopoihin saat yhteyden kysy kopolta -lomakkeella, lähettämällä sähköpostia kaikille kopoille osoitteeseen kopo@udk.fi, tai ottamalla yhteyttä oman tutkinto-ohjelmasi kopoon henkilökohtaisesti.

fiSuomi