Muistilista

Onko pallo hukassa tai se yksi tietty linkki on kadonnut? Älä hätäile, tältä sivulta löydät oleellisia linkkejä ja muuta muistettavaa kätevästi samasta paikasta.

Uudelle opiskelijalle

Että mikä että? Lista asioista mitä kannattaa tehdä ennen opintojen alkua tai vähintään heti alussa.

Lyhyesti:

  • Ota opiskelupaikka vastaan määräaikaan mennessä
  • Ilmoittaudu läsnäolevaksi määräaikaan mennessä
  • Ota käyttöön TUNI-käyttäjätunnus
  • Hae opintotukea
  • Maksa korkeakouluopiskeljan teveydenhoitomaksu eli YTHS-maksu määräaikaan mennessä
  • Hae opiskelijakortti ylioppilaskunnalta eli TREY:ltä

Opiskelijan opas on aika lailla kaikkea hyödyllistä opiskeluiden jokaiseen vaiheeseen sisältävä opus, joka voi ainakin alkuun tuntua pelottavan laajalta ja hankalalta lähestyä. Siellä voi esimerkiksi tutustua opetus- ja kurssitarjontaan, jota kautta on kätevä suunnitella omia opintojaan.

Mikä ihmeen TREY? TREY eli Tampereen ylioppilaskunta on Tampereen yliopiston opiskelijoiden etujärjestö, joka pyrkii ajamaan meidän opiskelijoiden etuja ja järkkää yhdessä alajärjestöjensä kanssa kaikkea kivaa läpi vuoden. 

Tässä TREY:n oma fuksiopas.

TREY:n kautta hankitaan myös sellainen pikkujuttu kuin opiskelijakortti.

Kirjasto on oleellinen osa opintoja heti fuksivuodesta alkaen. Vaikka ihan heti ei omalle kohdalle osu kursseja, joihin tarvitsee ihka oikeita käsinkosketeltavia kirjoja lainata, niin jossakin vaiheessa se tulee tapahtumaan. Lisäksi armas kirjastomme tarjoaa paljon muutakin, esimerkiksi apua tiedonhankintaan.

Mitä tänään syötäisiin? Tampereen yliopiston eri kampuksilla on lukuisia opiskelijaravintoloita, pelkästään keskustakampuksella niitä on kolme, se mitä missäkin on tarjolla löytyy kätevästi yhden linkin takaa Unisafkasta.

Jos olet kohdannut häirintää

Mikäli olet kohdannut häirintää missään tapahtumassa, älä jää asian kanssa yksin. UDKlla ja TREY:llä on henkilöitä, joiden tehtävä on auttaa juuri näissä tilanteissa.

UDKn häirintäyhteyshenkilö on yhdenvertaisuus- ja sosiaalipoliittinen vastaava Arska Lehtonen.

UDKn häirintälomake

TREY:n anonyymi häirintäyhteyslomake

TREY:n häirintäyhteyshenkilöistä

Sähköpostit: hairinta@trey.fi, hairintamies@trey.fi, hairintanainen@trey.fi 

Terveyttä edistämässä

YTHS on ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö. Maksamalla pakollisen YTHS-maksun korkeakouluopiskelijan on mahdollista saada hoitoa YTHS:n palveluiden kautta.

Tampereen YTHS:n yhteystiedot löytyvät täältä.

Tekeekö mieli jumpalle, salille tai vaikka joogaan? Tutustu SportUniin eli Tampereen korkeakoululiikunnan tarjoajaan.

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö. Tarjoamme opiskelijoille ja opiskeluyhteisöille tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja opiskelussa jaksamiseen.

Asuminen

Tampereella liikkuminen

Vapaa-ajan vietto vaihtoehtoja

Näitä on niin monta ettei oikeastaan kannata alkaa hirveemmin erottelemaan.

Nostona kuitenkin monen monet TREY:n alaiset harrastejärjestöt. UDKlaisia löytyy muun muassa pyörimästä Nääspeksistä, TT-kameroista, TAKSista, Purjehduskerho Piistä, Spinnissä ja TAKORU:sta.

Erinäisiä tapahtumia

Muuta mukavaa

fiSuomi