IMDb top 250 on huijausta – olisit nähnyt eilisillan

Rakkaat lukijat, minun on tunnustettava teille yksi asia. Elämäni ei ole koskaan ollut kuin leffa. Tai jos on, niin sitten kyseessä on melodramaattinen tragikomedia jossa ei ole onnellista loppua näkyvissä. Ei, tuo on liioittelua. Lähin verrokki on tylsä suomidraama, jossa ei tapahdu yhtään mitään ja kaikki ovat jostain syystä jatkuvasti hikisiä. Tosin kauniit, laajat ja turhan kauan viipyilevät maisemakuvat loistavat poissaolollaan. Niiden tilalla on harmautta, loskaa, meluisia tai täysin tyhjiä katuja. Ei edes genitaalit vilku. Saatana.

”Eilisilta oli leffa.” Eli siis se oli etukäteen käsikirjoitettua ja jokainen paikalla ollut pyrki vetämään vuosituhannen roolisuoritusta pitäen sisimpänsä visusti itsellään tai sitten liioitteli yli kaikkien äyräiden? Illan kulminaatio oli se kun kakkospääosaa esittävä unohti vuorosanansa lervatessaan tekopalmun juurelle.

Jos elämäsi on leffaa olet näyttelijä, kuten yksi modernin päivän kansallisrunoilijoistamme riimitteli. Yhtä tähdellistä kuin kadulla pyörivän tyhjän muovipussin perässä juokseminen.

”Illan kulminaatio oli se kun kakkospääosaa esittävä unohti vuorosanansa lervatessaan tekopalmun juurelle.”

Lähdenkin tästä lenkille, koska niin oikeat ja hyvät ja terveelliset ja puhtoiset ja hyvät ja terveet ja muita tuomitsemattomat ihmiset halajavat tehdä ja siitä he nauttivat. Tai ainakin niin he mukisematta paikkansa täyttävät, koska niin on jämpti. Ja ei, en aio rytmittää askeleitani kuulokkeista pauhaavan musiikin tahtiin, kuvitellessani samalla kiitäväni läpi toiminnan täytteisen tai koskettavan musiikkivideon. Korostaen toisinaan tiettyjä iskuja rytmikkäillä käsien liikkeillä tai sovittamalla huulieni liikkeet laulun sanojen mukaan. En tietenkään tekisi niin.

Ruoka Lusikallinen

Tällä palstalla otetaan nasevasti kantaa kenenkään pyytämättä tai tahtomatta toisinaan ajankohtaisiin, mutta suurimmalta osin menneen päivän aiheisiin. Kirjoittajalla on hallussaan kaikki mitä nykypäivän argumentaatioon tarvitaan, eli vaihtelevan luja usko itseensä ja tekemiseensä.

fiSuomi