Tuutorivastaavan tervehdys

Nyt kun olet eksynyt lukemaan tätä artikkelia, niin röyhkeästi oletan, että olet tullut valituksi opiskelemaan alaamme. Paljon onnea siis opiskelupaikastasi ja tervetuloa osaksi pientä, mutta tiivistä yhteisöämme!

UDK ja etenkin me, UDK:n tuutorit, olemme syksyn aikana karttasi ja kompassisi opiskeluelämään. Tulet huomaamaan, että yliopisto-opiskelu eroaa todennäköisesti melko paljon aiemmista opinnoistasi ja erilaiset käytännöt, kuten akateeminen vapaus ja akateeminen vartti tulevat sinulle todennäköisesti tutuiksi jo heti ensimmäisten opiskelukuukausiesi aikana. Opintoihin liittyy kuitenkin paljon muutakin kuin vain kursseja ja tenttikirjoja. Akateeminen yhteisö ja opiskelukaverit tulevat olemaan aivan yhtä kiinteä osa arkeasi kuin vaikkapa tenttiin pänttääminen ja oman kurssiohjelmasi suunnitteleminen.

Ensimmäiset askeleet opiskeluelämään ovatkin jännittäviä, mutta ei hätää, onneksi me tuutorit olemme täällä sinua varten. Kysy rohkeasti apua, tutustu rohkeasti meihin ja muihin uusiin opiskelijoihin ja ole oma itsesi. Näillä ohjeilla pääset varmasti pitkälle.

Vielä kerran, tervetuloa UDK:hon!

Jarkko Pakalén
Tuutorivastaava

Onnea myös webmasterin puolesta, tuutoreidenne kuvat ja yhteystiedot löytyvät tuutorit-sivulta! Lisäksi Facebookista löytyy yhteinen ryhmä kaikille fukseille, sekä lisäryhmä maisterifukseille.

fiSuomi