Fuksien pikkujouluterveiset

Saimme kuulla tutustumisbileissä, että pikkujoulujen järjestäminen on meidän fuksien homma. Tästä innostuneena aloimme jo heti paikan päällä kehittämään pippaloita ja päädyimme pitämään pikkujoulut teemalla joulupukin hautajaiset, jossa tehtävänä olisi ratkaista pukin murhamysteeri. Hirveän pitkälle suunnittelussa ei kuitenkaan ikinä päästy, kun maailmantilanteen realiteetit iskivät päin kasvoja ja piti jäädä odottamaan päätöstä siitä, että voidaanko pikkujouluja edes pitää. Kiinnostusta oli kuitenkin järjestää edes etäpikkujoulut, joten ehdotimme itse, että tarpeen tullen voimme suunnitella toimintaa myös etänä.

Lopulta päätös perinteisten pikkujoulujen perumisesta tuli. Pettyneinä, mutta silti ymmärtäväisinä, innostuksemme laski hieman, vaikka tilanteen paheneminen oli ollut odotettavissa. Halusimme joka tapauksessa järjestää kivan tapahtuman mahdollisuuksiemme mukaan, joten lähdimme ottamaan härkää kiinni sarvista. Tavoitteenamme oli kehittää etätapahtuma, jollaista harvemmin olisi nähty.

Teema joulupukin murhamysteeristä jäi, sillä halusimme pitää olemassa olevasta ideastamme kiinni ja sen toteutus olisi melko helppo Zoomin avulla. Ryhdyimme tuumasta toimeen ja lopulta määrätietoinen joukko näyttelijöitä, käsikirjoittajia ja yleisiä suunnittelijoita rakensi onnistuneet pikkujoulut, vaikka pieniä aikatauluongelmia, life happens tilanteita ja muita tavanomaisia kompastumisia olikin matkan varrella. Paljon jäi ideoita käyttämättä alkuperäisistä suunnitelmista paikan päälle, joka jäi vähän harmittamaan.

Olimme varautuneet vain noin pariin kymmeneen osallistujaan, joten pikkujoulujen yleisöryntäys oli suuri positiivinen yllätys. Saimme kuitenkin niin paljon kiitoksia, että käteen jäi uskomattoman hyvä mieli. Kiitos paljon osallistuneille ja toivottavasti ensi vuonna päästään kasvotusten juhlistamaan joulua!

Jätä kommentti

fiSuomi