Q&A vpj edition

Kyselin teiltä syyslomaviikolla kysymyksiä Padletin kautta tähän seuraavaan blogipostaukseen. Valikoin hieman, sillä osa kysymyksistä koski edustajistovaaleja, eikä tämän postauksen ole tarkoitus olla mikään vaalimainos. Myös todella henkilökohtaiset kysymykset saavat jäädä mysteeriksi tällä kertaa! Katsotaan mitä tulee. Syvimmät pahoitteluni postauksen viipymisestä, elämä (yliopisto) tuppaa yllättämään tehtävämäärällään aina välillä.

Mikä on paras tapa nauttia kahvia?

Paras tapa nauttia kahvia on tietysti kaurajuoman kera kiireettömänä aamuna, kun aurinko kurkistaa sälekaihtimien välistä ja dedikset ei paina aktiivisesti mieltä. Yhtä paras tapa on nauttia kahvista ystävän kanssa.

Tappelupelien parhaat erikoisliikkeet?

Mä en ihan hirveästi pelaa tappelupelejä, mut sillon kun pelaan, pelaan Tekkeniä. Syy siihen on se, että Tekkenissä on yhtenä hahmona etunimikaimani Alisa Bosconovitch. Alisalla pelatessa mun suosikkiliike on varmaan Rage Art, koska moottorisahat. Ja oikeastihan en tiedä Tekkenistä yhtään mitään, eli älkää suuttuko, jos meni joku termi väärin.

Top 5 pizzatäytteet?

Rucola, punasipuli, mozzarella, pinjansiemen ja ANANAS.

Uskooko hallitus ja toimarit horoskooppeihin ja kuinka voimakkaasti horoskoopit näyttelevät osaa päätöksenteossa?

Kysyin hallitukselta ja toimareilta asiaa ja lopputulos oli: 29% uskoo ja 71% ei usko. Päätöksenteon yhteydessä emme perehdy horoskooppeihin.

Kuinka lujaa pystyt polkemaan polkupyörällä?

Mulla oli kesällä vuokrapyörä, jolla kiertelin pitkin kotiseutuni teitä. Suurin nopeus tasaisella maalla kelloni mukaan oli 35km/h. En tiedä onko se lujaa, pyöräilyasiantuntijat voivat kertoa.

Pohdin kyllä sitä, millasta musiikkia Asiasanan päätoimittaja kuuntelee lenkillä?

Keskustelu kulki näin:

Samu: ”Uuffista. Hmm. Kuka on antanut sellaisen käsityksen, että Asiasanan päätoimittaja käy lenkillä?”

Minä: ”Minä.”

Samu: ”Lol aivan. Wii Shop Channel ainaki kovassa soitossa ollu joskus. Myös Nothing But Thieves näköjää. Ja joku Léonin biisi.”

Muistattehan te kaikki pitää itsestänne huolta? <3

Yritetään ainakin parhaamme! Toivottavasti sinäkin muistat! <3

Miten selvitä yliopistossa :D

Tää on kyl ikuinen mysteeri, mutta matkan varrella on tullut opittua muutamia hyödyllisiä keinoja. Kysyvä ei tieltä eksy ja varsinkin apua kannattaa pyytää hyvin matalalla kynnyksellä, oli se sitten jaksamiseen tai kurssitehtävään liittyvää. Monesti tuppaa olemaan niin, ettei ole ainoa, joka painii erilaisten pulmien kanssa.

Erilaisiin elämän kriiseihin itsellä on apua tuonut oivallus siitä, ettei kukaan ole ikinä ”valmis”. Siitä ainakaan ei siis kannata stressata. Myös yhteisön tuki ja uuden oppimisen riemu on itsellä merkittävässä osassa selviytymisprosessia.

Mikä on parasta UDK:ssa?

Varmaankin moninainen joukkomme. Alamme ovat laaja kokonaisuus ja voimme kaikki oppia toisiltamme paljon uutta ja saada uutta näkökulmaa asioihin!

Top 10 selfcare-vinkit?

Nämä ovat nyt sitten ihan vain omasta elämästäni kivaksi koettuja juttuja! Toivottavasti saat listauksesta jotain itsellesi tai sitten vaihtoehtoisesti voit vinkata mulle jonkun sun lempparin, jos se jäi minun listastani uppumaan.

 1. Veden juominen
 2. Soitan vanhemmille tai ystävälle videopuhelun
 3. Kasvonaamio!
 4. Musa soimaan ja heilumaan! Lady Gaga toimii tässä tosi hyvin
 5. Hedelmät, viinirypäleet ja omenat on vaan niin hyviä!
 6. Ulkoilu. Varsinkin syksyisin kaikkialla on niin nättiä, ellei sada.
 7. Venyttely. Pyörittelen jumiutuneita olkapäitä rautakaupasta ostetun harjanvarren avulla!
 8. Kunnollinen aamupala, mun suosikit ovat puuro ja smoothie.
 9. Rauhallinen tekeminen, kuten kirjan lukeminen tai käsityöt.
 10. Huonon päivän tullessa muistutan itselleni, ettei kyseessä ole pysyvä olotila ja että on ihan normaalia olla välillä väsynyt. Seuraava päivä on usein paljon parempi!

Koronasyksyn top viis kuunnelluimmat artistit?

 1. Lana Del Rey
 2. Opeth
 3. Joji
 4. Tame Impala
 5. Ghost

Miten hallitukseen haetaan, miten prosessi toimii ja kuinka epätodennäköistä hallitukseen on päästä (ja haluamaansa hommaan)?

Hallitukseen haetaan yhdistyksen syyskokouksen yhteydessä ilmoittamalla paikan päällä halukkuutensa hallituksessa toimimiseen. Vuosi sitten oli ensimmäistä kertaa käytössä myös sähköinen hakemus, joka pelasti ne, jotka eivät olleet paikalla. Näihin lukeutui myös allekirjoittanut, joka oli Helsingissä Ghostin keikalla syyskokouksen aikaan. Korona vaikuttanee kokousjärjestelyihin jonkin verran, mutta niistä järjestelyistä ilmoitamme hyvissä ajoin ennen kokousta ja teemme kaikkemme varmistaaksemme kaikkien turvallisen osallistumisen.

Syyskokouksessa päätetään hallituksen koko ja sen mukaisesti halukkaita valitaan hallitukseen. Usein tässä vaiheessa päästään äänestämään hallituksen jäsenistä. Tässä vaiheessa on hyvä tiedostaa, että hallitukseen hakiessa haetaan nimenomaan hallitukseen, ei tiettyyn pestiin. Mielenkiinnon kohteitaan voi toki hakiessa tuoda ilmi halutessaan.

Kun uusi hallitus on muodostettu, tapaavat uuden jäsenet keskenään rennon tilaisuuden merkeissä, missä jaetaan pestit. Tilaisuudessa on yleensä menetelty niin, että puheenjohtaja käy pestit läpi ja yhdessä keskustellaan, mitkä pestit halutaan pitää hallituspesteinä. Kaikkien toiveet ja mielenkiinnon kohteet käydään läpi ja pohditaan, miten jako suoritetaan. Jokainen on tietääkseni lähtenyt pestienjakotilaisuudesta hyvillä mielin ja tyytyväisenä lopputulemaan.

Kysymyksen asettelusta huomaan, että hallitukseen pääseminen saattaa vaikuttaa haastavalta. Sitä se ei kuitenkaan ole. Jos uskaltaisin näin röyhkeästi puhua ihmisten puolesta, hallitukseen äänestetään ihmisiä, joilla on intoa lähteä tekemään asioita yhteisen hyvän eteen.

Mitä hallitukseen hakiessa pitää sanoa?

Tämä kysymys ei tullut teiltä, mutta ajattelin sen olevan hyvä jatkumo edelliselle kohdalle. Hakiessani sähköisesti pähkäilin, mitä hakemukseen oikein kannattaisi kirjoittaa, kun se kuitenkin tultaisiin lukemaan ääneen kokouksessa. Mitään tiettyä mallia ei tietenkään ole eikä tästä kannata liikoja stressata.

Kirjoitin hakemuksessani omasta innostani hallituksessa toimimiseen, aiemmasta kokemuksesta ja ominaisuuksista, joiden uskoin olevan edukseni päätöksenteossa. Muistaakseni kirjoitin mielenkiinnosta yhdenvertaisuusasioihin, mainitsin olleeni lukioaikana opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja ja olevani sosiaalinen ihminen, joka työskentelee mielellään ihmisten kanssa. Noin niin kuin tiivistetysti. Miettikää, mikä kuvastaa teitä!

Sen mainitsen vielä tässä välissä, että jos mikään hallitustoimintaan liittyen mietityttää niin olkaa rohkeasti yhteydessä minuun tai kehen tahansa hallituksen jäseneen! Vastaillaan tosi mielellämme. Tyhmiä kysymyksiä ei ole :) Hallituspaneelikin tulee pian!

Miten sä oot jaksanut tän koronakaaoksen keskellä?

Kevät oli aikamoista hakemista mutta nyt alkaa jotenkin sujua. Varsinkin syksy on ollut tosi kiireistä aikaa järjestöhommien osalta, mutta oman hyvinvoinnin tukeminen on paremmissa kantimissa kuin keväällä! Etäopetuksessa on puolensa, kun ei tarvitse nousta sängystä mennäkseen luennolle. Kunnollisten sosiaalisten kontaktien puute harmittaa.

Imitkö peukaloasi lapsena?

Soitin äidilleni hatarien muistikuvien takia, en kuulemma ole imenyt peukaloa! Peukalon tilalla oli tutti ja minulla oli jokin outo tapa heiluttaa sitä suupielessä hampaiden/kielen avulla (???). Tätä harrastin kuulemma useamman vuoden ikään saakka. ”Minusta tuntuu, että olit ehkä kahden tai kolmen vuoden ikäinen, et halunnut tuttia muuten kuin pelleilytarkoitukseen”, kertoo äitini.

Mikä on erikoisin ruokayhdistelmä mitä rakastat? Esim nakit ja vaniljajogurtti

Ranskalaiset ja pehmis.

Kiitos valtavasti hyvistä kysymyksistä, näihin oli hauska vastailla! Parhainta syksyn jatkoa kaikille <3

Toivotteleepi Alisa

Jätä kommentti

fiSuomi